Arc de Triomphe

DSC_0470

Inden afrejsen, var vi meget enige om, at Triumfbuen var spild af tid. Jeg har været der i min gymnasietid – og oplevelsen stod ikke for mig som videre spændende. Men sådan nogle ting har det med at ændre sig med alderen 😉

Først på aftenen tirsdag, havde vi et par timer i “overskud”. Vi havde nået de ting, vi havde planlagt, men det var lidt for tidligt til aftensmad – kl. 19 ;-). Vi havde udset os en restaurant i området – så Triumfbuen fik en chance – og det fortrød vi ikke!

I første omgang blev vi meget underholdt af at se på trafikken i rundkørslen rundt om Triumfbuen. Det er vildt imponerende at bilisterne selv kan finde ud og ind i trafikken!! Læste et sted at der dagligt er uheld i rundkørslen, og at der er en uskreven regel om, at når der er uheld deler man som bilist regningen for de skader der er sket, med den man nu er kørt sammen med. Grunden: Der hersker anarki i lige præcis den rundkørsel, så derfor er alle implicerede parter lige ansvarlige!! Der Mann, som kører mange kilometer hver dag og er en meget rutineret bilist, mente at hvis han nogensinde – ved en fejl – får forvildet sig ind i rundkørslen her, vil han parkeret bilen midt i rundkørslen og aldrig røre bilen igen!! Så også et par cyklister der  zig-zag’ede ind og ud mellem bilerne – der stod vil lidt med svedige hænder og bankende hjerte indtil personerne er ude af rundkørslen igen!

IMG_2543 DSC_0519

Vi kom lige i skumringen – solen var ved at gå ned ved Den nye Triumfbue. Der var det mest fantastiske lys over Paris og selvfølgelig en skøn udsigt.DSC_0517 DSC_0502 DSC_0506

 

For at komme op i Triumfbuen, går turen først under jorden og derefter skal man lige op af 234 trappetrin – det meste af vejen på en rundtrappe. Pyhh jeg blev rundtosset – og de i forvejen trætte ben var meget tunge til sidst!

DSC_0475gd DSC_0521 DSC_0498Godt at der lige var lidt udstilling undervej, så vi lige kunne hvile benene inden den videre opstigning!

 

En tanke om "Arc de Triomphe"

  1. Tak spids! Jeg skulle heller ikke nyde noget af at køre med i den rundkørsel. Det ser for vildt ud ;o) Igen er det nogle dejlige billeder, du har fået taget Gitte. Jeg har endnu aldrig været i Paris, men det skal med sikkerhed prøves en dag.
    Kh. Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *