Musée de l’Armée

Første indslag i min guide til Paris er Musée de l’Armée. Da vi var i Paris sidste år, fik jeg – i store træk – lov til at bestemme, hvad vi skulle se. Så denne gang lagde vi turen ud med et besøg på Militærmuseet – lige noget for der Mann. Tænkte ikke at det lød specielt spændende, men blev meget positivt overrasket.

Da vi skulle købe billet til museet, kunne vi med lidt hurtig hovedregning – ikke min strærke side ellers- regne ud, at vi med køb at Visit Paris Museums Pass, hurtigt kunne tjene pengene ind. Efter 3 museumsbesøg, er resten gratis – og så kan man tilmed springe alle køer over! Ren win-win 🙂

DSC_0397Museet set udefra – meget smukke bygninger.

DSC_0401

Bag museet ligger Dôme des Invalides, som huser Napoleons grav. Mere herom senere.

DSC_0406

Førsten del af samlingen rummer rustninger i alle afskygninger. Det var vildt imponerende at se det håndværk der ligger bag hver enkelt rustning, og ikke mindst mangfoldigheden i de forskellige udformninger. Og størrelsen gik fra rustninger i en størrelse, som vores 7-årige Alberte ville være for stor til at komme i, til rustninger i KÆMPE størrelse. Nogen meget simple, nogen med “ansigter” med moustache! DSC_0407 DSC_0411DSC_0424 DSC_0415

Det er lidt svært at se det grundet genskæret i glasset, men her var en af “maskerne” med mange fine detaljer.DSC_0419 Efter samlingen af rustninger, kommer man til våbenafdelingen. Bemærk lige geværene  nederest! plakat

Herefter kommer man til en afdeling med ting fra den Franske Revolution samt en kæmpe samling af uniformer fra hele verdenen. Det glemte jeg bare desværre at tage billeder af.maleri Næste afdeling rummer ting og fortællinger fra 1. Verdenskrig. Min begejstring var meget stor, da jeg så en model af “Tykke Bertha” – Matadorfans vil vide hvad jeg mener 😉DSC_0443 DSC_0447

Herefter går turen til 2. Verdenskrig.DSC_0449

Som Renaultkører bliver man jo lidt glad, når man ser at de også producerede kampvogne.DSC_0450Amerikansk feltration.

Alt i alt et besøg der er alle pengene værd – også selvom man ikke er videre krigsinteresseret.

 

En tanke om "Musée de l’Armée"

  1. Synes, det er ret morsomt, at der ligefrem er lavet moustache på en hjelm ;o).
    Men holdt da op, sikke et håndværk der er lagt for dagen med disse rustninger. Imponerende!
    Kh. Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *